Chokoladetrøfler med lakrids

Chokoladetrøfler med lakrids

Jeg er tosset med trøfler. Især de chokoladesøde, silkebløde af slagsen, der smelter på tungen.

I øjeblikket har jeg to trøffelfavoritter. Dem med saltkaramel, chokolade og et lille lag kakao og disse lakridslækre lykkekugler.

Jeg drømmer dog om at tilføje flere til favoritlisten. Måske nogle med knas. Eller med sommersmag.

Har du en yndlingstrøffel? Eller en idé til en smag, jeg bare prøve af?

 

INGREDIENSER

Antal: ca. 30 kugler

100 ml fløde
55 g sukker
1 spsk Bülows søde lakridssirup
120 g mælkechokolade
75 g mørk chokolade
20 g smør
Bülows fine lakridspulver (til at rulle i)

Varm fløde op i en lille gryde, og sæt den til side.
Kom sukker i en lille, tykbundet gryde, og smelt det til karamel.
Fjern gryden fra varmen, og tilsæt den lune fløde og lakridssirup.
Sæt gryden tilbage på blusset (over svag varme), og rør rundt, indtil massen er homogen.
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Hæld forsigtigt karamelmassen over chokoladen, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Skær smørret i tern, og rør det i.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl nogle timer eller natten over.
Form små kugler (à 10 g) af massen, og rul dem i lakridspulver.
Forkæl din kære med trøflerne, eller opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.