Dessert med ananas og hvid chokolade

Ananas og hvid chokolade

For et par dage siden fik jeg besøg af en hjerteveninde.

Vi ses lidt for sjældent – men deler stadig både hemmeligheder og chokoladekærlighed.

Og så er vi begge frygtelig glade for frugt.

Derfor fandt vi på at lave denne lille dessert.

Med ananas og hvid chokolade i sød forening.

Ananas, hvid chokoladecreme, krystalliseret hvid chokolade og pufsukker

Ananas, hvid chokoladecreme, krystalliseret hvid chokolade og pufsukker

Jeg er smaddersikker på, at søde sommerbær (frem for ananas) også ville være et stort hit.

 

Ingredienser

Hvid chokoladecreme:

120 g hvid chokolade af god kvalitet

170 g fløde

 

Krystalliseret hvid chokolade:

25 g hvid chokolade

25 g sukker

25 g vand

 

Ananas

Pufsukker

 

Hvid chokoladecreme:

Hak chokoladen fint.

Bring fløden i kog, og hæld den over den finthakkede chokolade.

Rør rundt – til chokoladen er smeltet og massen homogen.

Sæt massen på køl et par timer.

Pisk den forsigtigt til skum. (Men overpisk ikke, da den så bliver grynet.)

 

Krystalliseret hvid chokolade:

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

Bring sukker og vand i kog, og lad det koge, indtil det når en temperatur på 136 grader.

Hæld sukkermassen over chokoladen, mens du pisker.

Hæld de små chokoladekugler ud på et bagepapir, og lad dem køle af.

 

Anret tallerkner med ananastern, små toppe hvid chokoladecreme, krystalliseret hvid chokolade og lidt pufsukker.

9 tanker om "Dessert med ananas og hvid chokolade"

  1. Line

    Ser rigtig lækkert ud. Kan man mon lave mousse og krystalliseret chokolade dagen før? Eller er det ikke så lækkert?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Du kan sagtens lave creme og krystalliseret chokolade dagen før. Du skal bare vente med at piske cremen op til du skal bruge den. God fornøjelse!

      Svar
  2. TildeMa(d)

    Det ser super lækkert ud! Lige et spørgsmål i forhold til macarons, hvor stor en diameter laver du dine med – syntes nemlig at når jeg laver dem bliver de for store….!?!
    Vh Matilde

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Tilde. Cirka tre centimeter – plus minus. Jeg måler faktisk ikke, når jeg laver dem. Gør det bare på øjemål :)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>